Plaça del Sortidor 5, Barcelona.     690 76 57 21  Com era la Barcelona de principis del segle XX? Com era l’ambient, el dia a dia, d’una figura com Antoni Gaudí? El Sortidor et permet viatjar a aquesta època, doncs es tracta d’un restaurant que va obrir les seves portes el 1908 i és un dels set restaurants més antics de Barcelona, formant part, a més, de l’exclusiu club dels 200 establiments històrics i emblemàtics de la ciutat. A la vorera, una placa de ferro colat de l’Ajuntament de Barcelona ho confirma i ho recorda.


Situat a la plaça de la que porta el nom, El Sortidor és un vestigi increïble de l’estil modernista, que ja s’adverteix a la façana, i per suposat, a l’interior, que es conserva tal com era de forma original, amb els seus vitralls multicolors, els elements decoratius de fusta, la barra de rajola color aigua o la impressionant nevera de glaç, on, fa anys, es guardava el gel en barres, per vendre’l als conciutadans d’una Barcelona que no podia ni somniar amb neveres elèctriques. Al Sortidor parlem d’un modernisme contingut i reposat, a escala humana, que forma part d’un grup d’expressions d’aquest estil que podem trobar al Poble Sec.


El Sortidor és, a més d’un restaurant d’una estètica única, un plató de cinema habitual doncs, des dels anys 50 i fins l’actualitat, s’han enregistrat nombroses pel·lícules, sèries de televisió, anuncis publicitaris… perquè la seva estètica és difícilment comparable amb alguna altra localització.


Però, El Sortidor, no només és estètica! La seva oferta gastronòmica us permetrà tastar plats inspirats en la cuina catalana i del Poble Sec, això sí, amb un gir conceptual sorprenent i amb tècniques culinàries modernes, que us faran viatjar, a través de la seva acurada presentació i la utilització de textures, a la Barcelona històrica, al caliu dels seus restaurants i de la seva gent. Hi trobareu els ingredients tradicionals de la cuina catalana, ingredients frescos i de proximitat, que faran de la vostra visita, una visita incomparable. I, per acabar, com no podia ser d’una altra manera, per deixar el millor sabor de boca possible, les postres de tota la vida.